Vitamín D a rakovina

18.03.2010, 15:09 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 3756

Vitamín D snižuje riziko výskytu rakoviny a to zejména rakoviny prsu, vaječníků, prostaty, tlustého střeva a konečníku.

Celý článek...

Nedostatek vitamínu D je důležitým prognostickým faktorem u rakoviny prsu.

01.03.2010, 14:42 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 3135

   Studie zjistila, že pacientky se zhoubným nádorem prsu trpící nedostatkem vitamínu D mají do budoucna horší prognózu než pacientky s normální hladinou vitamínu D v krvi.

Celý článek...

Avandia - nebezpečný lék pro diabetiky II. typu

25.02.2010, 09:40 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 3470

 Avandia, lék předepisován diabetikům II. typu zabíjÍ v USA  stále přibližně 100 lidí měsíčně, přestože již bylo před 3 lety zjištěno, že může vyvolat smrtelné komlikace.

Celý článek...

Abdominální obezita znamená velké riziko v současné moderní společnosti

17.02.2010, 18:50 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 4428

Abdominální (viscerální) obezita není jen esteticky nepříjemná. Obsahuje v sobě i  nebezpečí vážných  zdravotních problémů. Nadbytek viscerálního tuku s sebou nese zvýšená rizika jakými jsou:  tvorba zánětů, diabetes mellitus II. typu, vysoký krevní tlak, ateroskleróza a kardiovaskulární choroby.

Celý článek...

Resveratrol zlepšuje fyzickou výkonnost

12.02.2010, 20:33 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 2923

 Po provedených testech s resveratrolem a jeho vlivu na vznik obezity bylo v experimentální studii na myších zjištěno, že resveratrol zvyšuje  fyzickou výkonnost.

Celý článek...

Omega-3 mastné kyseliny zpomalují stárnutí buněk

28.01.2010, 20:33 , Jan Lichnovský | Počet zobrazení: 3417

Jak již bylo v minulosti popsáno omega-3 mastné kyseliny nacházející se v rybím tuku mají mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví. Nyní se ukazuje,že ovlivňují i stárnutí buněk.
Telomery, struktury na konci chromozomů, které maji vliv na stabilitu a replikaci
chromozomů, jsou ukazatelé biologického věku. Genetické faktory, expozice chemickým sloučeninám a špatné životní prostředí zkracují délku telomer a jsou považovány za faktory přispívající k procesu stárnutí. Nová studie publikovaná v Journal of the American Medical Association (JAMA) ukazuje, že omega-3 mastné kyseliny zpomalují zkracování telomer - to znamená mohou mít protektivní účinek na stárnutí buněk.

Celý článek...

Evropskou Unií nařízené úsporné žárovky mají vysoký obsah radiace, ničí lidem zdraví a berou jim energii

14.01.2010, 23:39 , Jan Lichnovský | Komentáře: 0 | Počet zobrazení: 4787

Zpráva z tisku: Nařízením Evropské Unie je nadále zakázáno vyrábět původní žárovky. Veškeré nově vyrobené svítící zdroje musí být nahrazeny úspornými zářivkami. (Evropská komise: Pryč s tradičními žárovkami !)

Francouzská novinářka Annie Lobé varuje před užíváním úsporných žárovek.

Celý článek...

Pycnogenol obsažený v extraktu z borovicové kůry chrání diabetiky před retinopatií, otoky a cirkulačními problémy.

12.01.2010, 20:42 , Jan Lichnovský | Komentáře: 0 | Počet zobrazení: 3043

Pycnogenol obsažený v extraktu z borovicové kůry má prokazatelně pozitivní vliv na vznikající poruchy zraku u diabetiků. Celkem 46 pacientu s diebetes mellitus (cukrovka) bylo zahrnuto do randomizovaně kontrolované studie. 24 z nich bylo léčeno extraktem z kůry borovice jednou denně po dobu 3 měsíců, zatímco zbývajících 22 pacientů dostávalo placebo. Všichni pacienti měli diabetes minimálně 4 roky a u všech byla zjištěna začínající retinopatie. 75% pacientů ve skupině dostávajících extrakt z borovicové kůry zaznamenalo po 3 měsících zlepšení zraku, zatímco toto zlepšení nebylo zaznamenáno u žádného z pacientů dostávajících placebo.
Studie byla provedena v G D'Annunzio University v Itálii.

Celý článek...

Cukrovka a dieta středozemního moře

11.01.2010, 00:41 , Jan Lichnovský | Komentáře: 0 | Počet zobrazení: 3415

Dieta, která je obvyklá v zemích kolem středozemního moře může být prospěšná pro diabetiky. Studie byla prováděna vědci z Neapole. Byly srovnávány 2 skupiny dobrovolníků trpících cukrovkou, z nichž jedna skupina užívala dietu bohatou na zeleninu, ovoce, celozrnné produkty, olivový olej. (dieta užívaná v oblastech kolem Středozemního moře) Celkový příjem kalorií z uhlovodanů nepřesahoval 50%. Druhá skupina držela nízkotučnou dietu. Celkový příjem kalorií byl omezen na 1800 kcal denně u mužů a 1500 kcal u žen u obou skupin. Po čtyřech letech 46% pacientů z první skupiny bylo schopno kontrolovat cukrovku bez léků ve srovnání s 30% pacientů druhé skupiny.

Celý článek...

Zelené potraviny

07.01.2010, 16:31 , Jan Lichnovský | Komentáře: 0 | Počet zobrazení: 4229

 Zelené potraviny jako je spirulina, chlorela a zelený ječmen jsou zdraví velmi prospěšné pro svůj obsah životně důležitých vitamínů, minerálů, esenciálních mastných kyselin a antioxidantů. Jejich účinky jsou někdy překvapivé....
 

Celý článek...

« Předchozí stránka 21-30 / 31 Další stránka »